Astrologie en dieet

RAM (21 maart tot 21 april)

Als je goed in je Ram-vel zit, heb jij eerder de kans mager dan dik te zijn. Ram is een vuurteken en dat betekent dat je een goede verbranding hebt. Veel hangt overigens af van je Maansterrenbeeld, maar dat moet je maar net weten natuurlijk.

STIER (21 april – 21 mei)

Over het algemeen ben je als Stier gesteld op kwaliteit en natuurlijke voeding, maar er zijn Stieren die te veel van het goede der aarde houden en ware Bourgondiërs zijn. Dan is er eigenlijk maar één echt goed passende manier om wat op gewicht te blijven en dat is niet zo zeer diëten maar in beweging te blijven. Je verbranding wordt anders te traag want je gaat vetstoffen dan `vasthouden´ zoals je ook op andere levensgebieden wel ”verzamelneigingen” kunt hebben, waar uiteindelijk alleen maar groei maar geen doorstroming of beweging meer in zit.

TWEELINGEN (21 mei – 22 juni)

Als Tweelingen vind je het waarschijnlijk leuker om te lezen over diëten dan om ze echt te volgen en als je ze al volgt, ben je daar niet te consequent in. Maar de meeste Tweelingen hebben helemaal geen dieet nodig. Jullie zijn al zo beweeglijk van aard, en zelfs als het alleen maar om mentale beweeglijkheid gaat, dan nog werkt dat door op je hele systeem. Eigenlijk zou je wel wat gebaat zijn met meer aandacht voor de kwaliteit van je voeding en het niet maar zo gedachteloos weg te slikken. De gezelligheidsfactor van samen eten en vooral praten met andere mensen is meestal veel belangrijker voor je dan de kwaliteit van voeding zelf.

KREEFT (22 juni -23 juli)

Als je een echte Kreeft bent (en dan moet je bijvoorbeeld niet rond Volle Maan geboren zijn) dan is lekker en vooral gezellig eten een heel belangrijk ijkpunt in je leven. Je ontvangt graag mensen en zorgt graag voor ze. Het liefst zou je je familie uitbreiden tot iedereen die in je omgeving komt. Je maakt dan graag de lekkerste dingen voor ze klaar en ondertussen kun je zelf ook heel wat snoeplust hebben. Een dieet lijkt dan ook vaak nodig voor jou! Als je je zelf hierin herkent, weet dan ook dat emoties en eten in jouw geval heel veel met elkaar te maken hebben. Je kunt emoties van onvrede heel makkelijk weg-eten en gewoon denken op die manier je honger te stillen. Je bent dus erg gebaat met wat discipline en niet met al te veel zelftoegeeflijkheid.

LEEUW ((23 juli – 24 augustus)

De meeste Leeuwen staan vaak midden in de belangstelling . Het is een eigenschap die je als Leeuw van nature hebt en meestal hoef je daarom niet eens zo veel voor je uiterlijk te doen, omdat er vanzelf waardigheid van je uitgaat. Je gaat makkelijk met aandacht om en glamour en glitter past je eigenlijk ook wel, tenzij er contra-indicaties in je eigen geboortehoroscoop staan. Als je je blij en vrolijk voelt, dan zit je goed in je “leeuw-vel” en verbrand je vanzelf voldoende calorieën. In tijden van lichte depressie kun je echter wel eens te zeer gericht zijn op gemak en luxe en kunnen de pondjes er zo weer aan komen.

MAAGD (24 augustus – 23 september)

Het Dieet is door de Maagd uitgevonden! Maar opgelet: als je midden op dag geboren bent,  dan zul je jezelf niet altijd herkennen in beschrijvingen voor Maagd, terwijl de meeste van jullie dat wel doen, als je tussen zonsondergang en zonsopgang  geboren bent.  Perfectionisme is jullie streven, en een afkeer voor alles wat niet helemaal deugt, kan  ook heel sterk gerelateerd zijn aan voeding. Daardoor kun je het jezelf moeilijker maken dan soms nodig is. Niet alles is gif, het ligt aan de hoeveelheid die we binnenkrijgen.. Een interessante gedachte is dat alle mensen die in de zestiger jaren geboren zijn, sterk resoneren met het teken Maagd. Die hele generatie is dan ook behoorlijk perfectionistisch maar heeft bovendien veel goeds teweeg gebracht voor wat betreft aandacht voor onze kwaliteit van voeding.

WEEGSCHAAL (23 september – 24 oktober)

Als jij één van die Weegschalen bent die wel te veel aankomt en vasthoudt, kan dat ook veel te maken hebben met het bekende gegeven dat jij als Weegschaal niet altijd even besluitvaardig bent. Soms moet er dan echt wat meer daadkracht komen en wat meer je eigen wil  tot uitdrukking brengen.

SCHORPIOEN (24 oktober – 23 november)

Als Schorpioen heb je normaal niet zo veel last van overgewicht, eerder het omgekeerde, want je doet alles wat je doet in het leven wel zo grondig, dat als je je zinnen op iets zet, je alles heel rigoureus aanpakt. Zo rigoureus dat het in sommige gevallen wel eens zelfdestructief kan lijken voor anderen…..Maar wie weet geeft je Maansterrenbeeld aanleiding om niet op een Schorpioen lijken en toch last van overgewicht te hebben. Als dat zo is is het tijd voor meer creativiteit in je leven en echte doelen te gaan volgen, zoals niemand anders dan een Schorpioen dat kan!  Belangrijker voor jou is te letten op je emoties, en je daar niet in te verbijten maar ze te gebruiken in bijvoorbeeld werk. Genieten van eten en de goede dingen van het leven is juist weer niet zo heel erg aan jou besteed, helaas..

BOOGSCHUTTER (23 november -22 december)

Een echte Boogschutter maakt zich normaal gesproken niet zo druk om eten of de lijn, en bovendien is er voldoende vuur in je leven om hetzij geestelijk, hetzij letterlijk, sportief genoeg te zijn en alle bouwstoffen optimaal te verbranden.  Maar er zijn ook Boogschutters die wat gemakzuchtig en vooral zelftoegeeflijk zijn . Meer de natuur opzoeken en flink wandelen is een goede remedie tegen al te veel gemakzucht.

STEENBOK ( 22 december – 21 januari)

Mocht je rond Volle Maan geboren zijn, of rond 6 uur ‘s avonds, dan kun je in tegenstelling tot andere Steenbokken nogal eens emoties en water vasthouden en iets te makkelijk uitdijen. Dan is het zaak voor je om juist wat meer Steenbok te worden, en meer verantwoordelijkheid voor je eigen lichaam te nemen. Mocht je rond 6 uur ’s morgens geboren zijn, dan ben je al zo op en top Steenbok, dat de kans dat je moet lijnen niet erg groot is. Je hebt dan een uitstekende conditie en kunt bijna van de lucht leven, zogezegd.

WATERMAN (21 januari – 19 februari)

Voor een echte Waterman is eten zo iets onbenulligs dat ze het liefst op een astronautenpil de dag door zouden komen. En soms doen voedingssupplementen je dan ook veel goed, omdat je te weinig aandacht kunt hebben voor de kwaliteit van je voeding. En te weinig aandacht voor je lichaam in het algemeen. Als je midden op de dag geboren bent dan herken je dit patroon overigens wellicht iets minder dan andere Watermannen.  Als je last hebt van fysieke luiheid omdat je veel geestelijk bezig bent kun je natuurlijk ook makkelijk aankomen.

VISSEN (19 februari – 21 maart)

Tenzij je rond 6 uur ’s avonds geboren bent, ben jij het type dat heel gemakkelijk vocht vasthoudt en vaak extra suiker nodig denkt te hebben (vooral in perioden dat het emotioneel niet zo makkelijk loopt en je zelfmedelijden gaat ontwikkelen)  Als je echt last hebt van overgewicht kan het zijn dat je gewoon te weinig calorieën verbrandt, en dan kan het toevoegen van bepaalde kruiden in je eten goed helpen (gember bijvoorbeeld).

Copyright: Joyce Hoen DF Astrol S.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s