Sterrenbeelden

Professionele astrologen (waarvan ik er een ben:-)  halen meestal hun neus op voor zogenaamde “zonne-teken” astrologie (een beter woord dan sterrenbeelden), omdat deze de astrologie vereenvoudigt tot slechts twaalf beelden, twaalf typen, en omdat iedereen weet dat het absurd is te veronderstellen dat elke “Waterman” hetzelfde meemaakt op hetzelfde moment in de tijd.

In de loop van de tijd ben ik er zelf echter anders over gaan denken: de Zon is nu eenmaal het centrum van het Zonnestelsel en ook symbool voor het centrum binnen in ons zelf. Dat elk Sterrenbeeld (een foutieve benaming voor het zonneteken dus) gebruik maakt van nog legio andere factoren in de horoscoop om die Zonnekracht te verwezenlijken, doet niets af aan dat principe. Natuurlijk vertelt de individuele horoscoop, (en je deelt je horoscoop met niemand, wat dat betreft ben je werkelijk uniek, zoals weergegeven door de astrologie) je beter over hoe de Zonnekwaliteit het beste tot uiting komt: niet iedere Kreeft bijvoorbeeld houdt van kokkerellen of gezellig thuis blijven. Als je midden op de dag geboren bent en je bent een Kreeft, dan heb je de Zon in Kreeft “hoog” in de horoscoop staan (zoals de Zon ook hoog aan de hemel staat midden op de dag) en dat symboliseert dat jouw “familie”de grotere buitenwereld is: je hebt dan bijvoorbeeld belangstelling voor sociale strukturen of andere culturen: hun gewoonten: hetzelfde basisprincipe van Kreeft komt dan op een andere manier tot uiting.

Natuurlijk is astrologie dus meer dan “zonne-tekens” (of “sterrenbeelden”) alleen. Voor een werkelijke duiding van je horoscoop dien je ZELFS geen gebruik te maken van meestal vrij stompzinnige computerduidingen, waar je op bladzijde 1 het tegenovergestelde leest van bladzijde 2. Ga daarvoor gewoon naar een professionele astroloog met ervaring en iemand die je intuitief aanspreekt. Want ook astrologen verschillen in hun benaderingen. (De astrologie wordt immers door mensen geinterpreteerd, zoals de hele kosmos door mensen heen werkt, en de een zal een helderder spiegel voor de kosmische intenties zijn dan de ander, maar allen verwateren we de oorspronkelijke klanken van de kosmos in bepaalde mate, omdat we hogere frequentietrillingen nu eenmaal dor een meer verdichte struktuur, en dus een lagere frequentie, tot uitdrukking brengen). Desalniettemin en naarmate ik langer met astrologie bezig ben (30 jaar om precies te zijn), geloof ik dat als wij werkelijk onze Zonnekracht ook leven (op onze eigen manier), we creatiever zijn, en meer vreugde in het leven hebben. We “leven” onze planeten in de horoscoop niet altijd allemaal: een groot gedeelte daarvan vinden we geprojekteerd terug in de omgeving. We zijn niet altijd “van onszelf” en “vrij” om onszelf te zijn. En dat ware Zelf is wel degelijk de Zonnekwaliteit in de horoscoop. En dat betekent weer dat ik met veel meer overtuiging dan vroeger zonneteken-astrologie kan beoefenen. Maar nogmaals: het is heel goed mogelijk dat je jezelf niet in alles herkent, omdat je een individu bent, en niet hetzelfde leven leidt als al die talloze andere mensen op de wereld, waarmee je hetzelfde “sterrenbeeld” deelt.

(Joyce Hoen DF Astrol S)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s