Wie past bij wie?

 

RAM (22/3-20/4) – Element Vuur.

Wist je dat je als Ram-vrouw het meeste op hebt met een Ram-man? Dat wil zeggen, tot maximaal je 30e levensjaar als je in maart geboren bent.  Daarna kun je het namelijk wel eens goed vinden met een Stier of ander Aarde-type. Dat komt omdat je je als Ram na verloop van tijd wat meer op zoek bent naar een wat rustiger type: Stier, voor wat je voorkeuren voor mannen betreft (voor mannen geldt dit trouwens niet, want die zoeken meer iemand die past bij hun Maanteken en niet bij hun sterrenbeeld).

Als je in april geboren bent heb je zelfs na je 15e vaak al  het meeste op met een Stier, een aardeteken, heel geslaagd ook voor fysieke aantrekkingskracht en sensuele nachten!  In eerste instantie zoek je dus meer een vuurtype op (en dat mag dan ook een Boogschutter of Leeuw zijn) want alle vuurtekens matchen goed met elkaar.  Maar later in je leven past Aardetype dus goed, waardoor je leven bestendiger wordt……. voor zover zo iets mogelijk is voor een Ramtype; Stier dus, en heel soms Steenbok of Maagd, maar deze laatste twee zijn minder gelukkige keuzen. De Steenbok is namelijk van nature net zo iets als een rem in de auto, terwijl jij het gaspedaal bent. En de Maagd? Die denkt te veel na terwijl jij liever gewoon handelt en het initiatief neemt.  Watertekens (Vissen, Schorpioen en Kreeft) zijn vaak te passief voor jou als Ram. De luchttekens Waterman, Weegschaal en Tweelingen passen op zich ook wel, als ze tenminste niet alleen maar blijven denken maar ook doen, want dat is wat een Ram het liefste ziet.

STIER (21/4-20/5) – Element Aarde.

Als Stier-vrouw ben je in de eerste plaats op zoek naar een sensuele, zachtaardige man. Dat wil zeggen, tot maximaal je 30e levensjaar als je in april geboren bent.  Daarna kun je het namelijk wel eens goed vinden met een Tweelingen of ander Lucht-type, en dat betekent dat je ook goed met hem moet kunnen praten. Want aanraking zonder geestelijk contact bevalt je gewoon wat minder als je wat ouder wordt.  (Voor Stier-mannen geldt dit trouwens niet, want die zoeken meer iemand die past bij hun Maanteken en niet bij hun sterrenbeeld).

Als je in mei geboren bent heb je zelfs na je 15e vaak al  het meeste op met een Tweelingen, een luchtteken, en is het praten meteen al net zo belangrijk als de fysieke aantrekkingskracht. In eerste instantie zoek je dus meer een aardetype op (en dat mag dan ook een Steenbok of Maagd zijn) want alle aardetekens matchen goed met elkaar.  Omdat je echter zelf wat meer gefocust raakt op wat iemand zegt dan op hoe hij er uit ziet past een Lucht-type dus later ook (Tweelingen, Waterman en Weegschaal).  En dan kunnen jullie heel trouw zijn in de liefde.  Vuurtekens (Ram, Leeuw en Boogschutter) zijn eigenlijk te wild voor je, en met sommige van hen kan het dan ook heel gewaagd zijn, vooral als jij een Stier bent die op zekerheid gericht is.  Voor mannelijke Vuurtekens geldt het tegendeel, die kunnen het meestal goed vinden met een Stier-vrouw.  Een Schorpioen en dat is een waterteken, haalt je helemaal onderuit, maar je leert wel wat fonkelende passie is van hem of haar!   En met de andere twee Watertekens, Vissen en Kreeft, kán het goed gaan, maar de relatie kan ook snel een sleur worden.

TWEELINGEN (21/5-20/6) – Element Lucht

Voor jou als Tweelingen-vrouw is het belangrijk dat je goed met een man kunt praten. Voor hem als Tweelingen-man is het belangrijk dat hij zelf goed aan het woord kan zijn. Maar naarmate je leven wat verder gaat, voor in mei geboren Tweelingen na maximaal je 30e, en voor in juni geboren Tweelingen al bijna vanaf je 15e,  wordt het des te belangrijker voor je om niet alleen maar zo over van alles en nog wat te praten, maar vooral je gevoelens te kunnen uiten. Je bent dan als Tweelingenvrouw ook het meest gecharmeerd van een zachtaardige, maar ook gezellige man, met wie je tijdens het koken of eten echt contact kunt maken. Een Kreeft bijvoorbeeld, dat past.  Maar met de andere twee watertekens: Schorpioen en Vissen, daar kun je niet  mee uit de voeten. De Schorpioen zoekt overal wat achter, en kan veel te jaloers zijn,  en de Vissenman ontwijkt al je vragen, dat schiet niet op.  Omgekeerd, kan een Schorpioenman of Vissenman best wel met jou overweg.  Met de andere luchttekens,  Waterman en Weegschaal, kun je het als Tweelingen (man of vrouw) uitstekend vinden, evenals met vuurtypen, waarbij het bij de Boogschutter, die precies een half jaar later jarig is dan jij, wel zo is dat je volkomen langs elkaar heen kunt praten zonder dat je het in de gaten hebt. Zo kun je gezellig samen in bed zitten en eindeloze gesprekken voeren waarbij jij vooral de feiten aanvoert, en de Boogschutter een heel eind weg filosofeert. Je denkt dat je dan een leuk gesprek hebt, maar is de Boogschutter eigenlijk de dialoog wel aangegaan?  Wat de Aarde tekens betreft, eentje daarvan past wel bij je, dat is de intelligente Maagd. Maar de Stier en de Steenbok? Wel dat gaat alleen goed als de Tweelingen een man is maar absoluut niet als de Tweelingen een vrouw is. Zo even generaliserend dan, want er staat natuurlijk nog wel meer in een horoscoop dan alleen een sterrenbeeld of zonneteken.

KREEFT (21/6-23/7) – Element Water

Als Kreeft ben je erg aanhankelijk in de liefde, en ook monogaam.  Je aanhankelijkheid kan echter wel afhankelijkheid worden, of jij van hem, of hij van jou. Een Kreeft-man past wel bij een Kreeft-vrouw, tenminste, voor jou als vrouw, maar voor hem als man helemaal niet. Als het voor jou als vrouw betekent dat hij huiselijk moet zijn, en zorgzaam, dan botst dat wel met het feit dat jij als je wat ouder bent, zo vanaf je 25e, toch wel heel erg aangetrokken kunt zijn tot Mannen-Die-Belangrijk-zijn, en die hebben dan opeens te weinig tijd voor al dat huiselijke of voor jou persoonlijk. Daarom zou je misschien beter kunnen kiezen voor de andere twee Watertypen, Schorpioen en Vissen,  omdat jullie elkaar feilloos kunnen aanvoelen in elkaar’s behoeften. De Schorpioen is echt een heel goede match met jou, zowel overdag als ’s nachts. De Vissen is soms net iets te onpersoonlijk en als je dan even geen persoonlijke aandacht krijgt (of denkt te krijgen)  is de boot aan. Met de luchttypen heb je niet veel op, Waterman, Tweelingen en Weegschaal kunnen zo rationaliserend zijn, alsof ze geen gevoelens hebben, net als de Steenbok. Deze laatste zoek je echter gek genoeg wel vaak uit, alsof je er op zoek naar bent om gekwetst te worden, want dat word je gauw als een ander niet oppast. Een tactloze Boogschutter is wat dat betreft helemaal uit den boze, maar het vuurtype Leeuw en Ram doet het weer wel heel goed bij jou. Bij de Ram trouwens alleen als hij of zij veel uit huis is want anders komen er conflicten.

LEEUW (24/7-23/8) – Element Vuur
Tenzij je zelf een leidinggevende bent, bestaat de kans dat je als Leeuw-vrouw valt op een Leeuw-man, die wel makkelijk leiding geeft. Als je echter wat ouder wordt, 25 of 30 jaar, is het goed mogelijk dat je zelf steeds meer de leiding wilt hebben, en juist een dienstbare partner op het oog hebt, een Maagd-man. Voor een Leeuw-man geldt alleen dat hij graag dienstbare vrouwen om zich heen zal hebben en dus op een Maagd-vrouw kan vallen, maar nooit op een Leeuw-vrouw.  Daarnaast wordt een Leeuw altijd erg gestimuleerd door de andere vuurtekens, en dat zijn Boogschutter en Ram. Van een Waterman leren ze dat de wereld groter is dan zijzelf, Watermannen hebben zelf nogal eens de neiging op jullie te vallen! Met een Schorpioen kan de liefde heel erg heftig zijn, en is er ook sprake van twee kapiteins op één schip in de relatie. En met de andere twee watertekens, Vissen en Kreeft, kan de Leeuw niet uit de voeten. Dat wil zeggen, de Leeuw-man vindt een Kreeft-vrouw wel heel aantrekkelijk maar omgekeerd past een Kreeft-man alleen voor een Leeuw-vrouw als zij zelf geen tijd heeft om te koken en iemand in de keuken nodig heeft.
Het beste pas je als Leeuw-vrouw bij een man die de Maan in het teken Leeuw heeft staan, maar kom daar maar eens achter. Met de luchttekens Tweelingen en Weegschaal kun je heel goed overweg, vooral met Weegschaal, waarmee je lifestyle verzekerd is. Steenbok past ook prima bij je, samen zullen jullie veel bereiken, maar Stier daarentegen, kan flink botsen omdat jullie beiden vrij koppig kunnen zijn, maar de Stier natuurlijk nog het meest:-)

MAAGD (24/8-23/9) – Element Aarde
Als Maagd houd je vooral van iemand met goede manieren. Grofheid of lomp gedrag kun je niet uitstaan. En dat wordt sterker naarmate je ouder wordt. Daarom past een Weegschaal ook goed bij je, tenminste, als je een vrouw bent. Voor een mannelijke Maagd geldt dat minder, die kan zelfs nog wel eens vallen op een behoorlijk brutale en assertieve Ramvrouw!  Maar een Maagd-vrouw en een Ram-Man, nee dat is beslist geen succesformule.  Met de twee andere aardetekens, Stier en Steenbok, kunnen zowel de Maagd-vrouwen als Maagd-mannen goed overweg. Maar met de Luchttypes of de Watertypes wordt een relatie meestal knap vermoeiend.  Tweelingen, ook een luchttype, is dan nog het minst vermoeiend, als je tenminste niet zelf gestoord raakt van het gebabbel de hele tijd, zonder enig fysiek contact van belang. Niet dat je zelf zo fysiek ingesteld bent, of van aanraking houdt, behalve als de condities goed zijn, zeg maar, perfect.  Soms past daarom een ander Maagd-type goed bij je, omdat jullie dezelfde voorwaarden hebben!  Dat geldt weer niet voor een man, die is niet op zoek naar een Maagd-sterrenbeeld als vrouw, maar wel naar een vrouw die de Maan in Maagd heeft, en daarom ook een Maagdtype genoemd kan worden. Alleen moet je er dan maar net achterkomen waar de Maan stond toen je geboren werd. Met Waterman, het andere luchttype, heb je echt helemaal niets, behalve je intelligentie, want samen zijn jullie dan wel weer het meest intelligente stel van alle sterrenbeelden. Maar Waterman houdt zich niet aan de regels, en daar kun je erg slecht tegen. Het probleem met een Vis (een watertype) is dat je hiermee echt niets onder controle hebt, en hij (of zij) is daarbij nog slordig ook, iets wat je kunt verfoeien. En een Schorpioen, ook een watertype, is soms wel een heel goede match, maar als het zo’n zwijgende Schorpioen is, en jij je kritiek niet kwijt kunt, kan het weer erg lastig worden.  Met het vuurtype Boogschutter match je echt niet, maar met een Leeuw weer wel heel goed! In de meeste gevallen dan.

WEEGSCHAAL (24/9-23/10) – Element Lucht

Als Weegschaal-vrouw heb je in eerste instantie het liefst een Weegschaal-man, maar als je een late Weegschaal bent  (geboren na 9 oktober), dan past een Schorpioen-man veel beter bij je. De jongere en voor 9 oktober geboren Weegschaal-vrouwen geven er na verloop van tijd ook de voorkeur aan. Dat zou je misschien niet denken omdat de Schorpioen heel confronterend en diepgravend kan zijn, en de Weegschaal confrontaties verfoeit. Maar je hebt ook heel charmante Schorpioenmannen, en niet alleen dat, een relatie met hen is intens en hartstochtelijk!  Voor Weegschaal-mannen geldt dit soms ook, als ze namelijk zelf met Venus in Schorpioen geboren zijn, en dat is het geval bij een derde van de Weegschaalmannen.  Die zijn namelijk op zoek naar een echte relatie met een echte geliefde, en niet met een vervangende moederfiguur, om hun leven mee te delen. Of in ieder geval, een poosje. Alle Weegschalen zijn erg goed in het contact leggen met anderen, en kunnen in feite ook niet alleen door het leven gaan. Dat hoeft ook niet. Zonder relatie zit je namelijk niet goed in je vel, en dat weet de kosmos ook wel.  Een Weegschaal kan ook goed overweg met een Waterman, een ander luchttype,  maar met een Tweelingen al weer iets minder. Schorpioen is een watertype, en dat paste dus best heel goed in veel gevallen. Hetzelfde geldt voor de Kreeft, omdat gezelligheid zo belangrijk is voor een Kreeft. Maar een Vissentype, het derde waterteken? Begin er niet aan, ze zijn er nooit als je ze nodig hebt.
Van de aardetekens val je nogal eens op Stier, vanwege het goede fysieke contact, maar als het zo’n type wordt dat alleen maar thuis voor de televisie wil zitten, ben je al gauw vertrokken. De Steenbok past goed bij je omdat die ook erg goede manieren heeft, en als het een hij is, kan hij je ambities vervullen. Als het een zij is, regelt ze tenminste van alles. Het derde aardeteken Maagd, gaat alleen maar goed als jij zelf Venus in Maagd hebt staan, wat in 33% van de gevallen wel zo is. Maar kom daar maar weer eens achter. Met het vuurteken Ram is het bonje, maar de Ram is wel weer een heel interessante partner voor je, omdat je van hem of haar kunt leren eens wat assertiever te worden en beter keuzes te maken. Het andere vuurtype Leeuw kan je onverzadigbare behoefte aan luxe en stijl goed invullen, terwijl de Boogschutter daar niets van moet hebben. Dus dat wordt niets.

SCHORPIOEN (24/10-22/11) – Element Water
Van alle mannen zijn de Schorpioenmannen wel de meest begeerlijke. Ze zijn sexy, fascinerend, en je voelt dat ze een geheim verbergen waar je alleen achter komt als je een echt intieme relatie hebt met ze. Ook Schorpioen-vrouwen zijn meestal erg aantrekkelijk voor anderen en dat komt bij hen omdat ze er gewoon zo sexy uitzien.  Een relatie met een Schorpioen is intens, en kan je leven veranderen, zelf als de relatie maar heel kort duurt. Want dit laatste komt voor bij Schorpioenen! Een Schorpioen kan uitstekend overweg met Vissen, ook een waterteken, en soms, maar niet altijd, ook nog wel met een Kreeft. Met Waterman, een luchtteken, speelt er meestal een groot conflict. De Waterman wil zich namelijk niet binden, terwijl de Schorpioen je bijna aan je vast wil ketenen, en heel sterk aanwezig is in het leven van de ander. Zo sterk, dat de Waterman de neiging krijgt om op de vlucht te slaan. Tweelingen is ook een luchtteken, en dat matcht voor geen meter bij de Schorpioen. Het derde luchtteken is Weegschaal, en dat gaat vaak juist heel goed, omdat veel Schorpioenen de planeet van de liefde, Venus, zelf in Weegschaal hebben staan en de Weegschaal daardoor heel aantrekkelijk vinden. Met de vuurtekens is het echt water en vuur, vooral met Ram en Leeuw. Met Leeuw zal je relatie er één zijn van twee kapiteins op één schip. Uiterlijk lijkt de Leeuw te winnen maar in werkelijkheid is het altijd de Schorpioen die wint en het laatste woord heeft. Het derde vuurteken is Boogschutter, een type dat velen van jullie makkelijk aantrekken in relatie. In eerste instantie lijkt er heel veel overeenkomst te zijn, beide gaan jullie voor het diepere in het leven, voor het minder oppervlakkige. In veel gevallen kan het goed gaan, maar als Schorpioen moet je dan wel beseffen dat een Boogschutter wel veel ruimte en vrijheid nodig heeft, en gun je dat die ander dan ook wel? Of word je jaloers?  Er zijn drie aardetekens, Stier, Maagd en Steenbok en je matcht het minst met Stier (helemaal niet, is beter uitgedrukt, behalve fysiek).  Het tweede aardeteken lukt al wat beter, Maagd, maar optimaal is anders, vooral als ze frigide blijken te zijn. Het derde aardeteken tenslotte, Steenbok,  levert meestal een stabiele relatie op, maar of je echt je diepere emoties met hem of haar kunt delen, dat is nog maar de vraag.

Boogschutter (23/11-22/12) – Element Vuur
Een vrouwelijke Boogschutter kan het over het algemeen heel goed vinden met een mannelijke Steenbok, vooral als ze wat ouder wordt (dat geldt voor december geborenen vanaf hun 25e-30e pas, en voor januari geborenen al veel eerder). Zo’n Steenbokman schept voor jou de voorwaarden om je eigen zelfvertrouwen te versterken.  Steenbok is een praktisch aardetype, en als je echt jezelf bent en Boogschutter, dan ben je namelijk zelf niet al te praktisch, maar meer ondernemend.  Daarom passen de twee andere aardetekens soms ook goed bij je, maar ook niet altijd: de Stier matcht goed met jou als hij je niet claimt (wat erg moeilijk is voor een Stier)  en zelf heel veel van de natuur en de vrijheid van de natuur houdt. De Maagd past hooguit als deze niet al te kritisch is, maar jou wel aanvult als jij weer eens vergeet op de kleine dingetjes te letten zonder dat hij van je eist dat je dat zelf doet. Een mannelijke Boogschutter heeft niet zo heel veel op met vrouwelijke aarde-tekens, dat benauwt hem te veel, want hij zoekt in eerste instantie zijn vrijheid en laat zich niet zo makkelijk binden.
Een match met een waterteken is echt letterlijk water en vuur, en dat geldt zowel voor de mannelijke als voor de vrouwelijke Boogschutters, tenzij er andere factoren in je eigen unieke horoscoop staan die dat tegenspreken.
Een match met een luchttype is ideaal. De Waterman houdt zelf ook erg van zijn of haar eigen vrijheid, en laat jou ook in je waarde wat dat betreft.  Met een Tweelingen kun je eindeloos praten, en communicatie is nu eenmaal een van de belangrijkste factoren voor succes in een relatie. En met een Weegschaal klikt het gewoon prima, al zal je er aan moeten wennen dat je dan nooit meer dingen op je eentje kunt doen, want de Weegschaal gaat voor 100% uit van het Alles Samen Doen-principe.
Tot slot zijn er dan nog jouw collega’s, de andere vuurtypes: Ram en Leeuw. Met hen ben je echt in je element, je eigen element.

STEENBOK (23/12-20/1) – Element Aarde
Als Steenbok-vrouw heb je nog het meeste op met een Steenbokman, maar als je wat ouder wordt, past een Waterman ook heel goed bij je, als het tenminste niet een al te excentrieke Waterman is. Als een Steenbok-man al op een Waterman-vrouw valt, dan mag zij, omgekeerd, juist best wel excentriek zijn.
Alhoewel van de Steenbok gezegd wordt dat ze niet zulke gevoelstypen zijn, dat ze je nooit de liefde verklaren, en dat ze niet zo heel romantisch zijn, toch zijn vooral Steenbokmannen heel geschikt voor echt langdurige relaties en of dat lukt met een Waterman die op zijn of haar vrijheid gesteld is, valt nog te bezien.  Een Steenbok-vrouw kan veel ambities hebben in het leven die echter ook langzaam kunnen verdwijnen bij een goede relatie die dan op de lange duur niet zo goed meer is. Het mooiste zou zijn een partner tegen te komen die ook jouw ambities steunt en die dan ook niet te veel in leeftijd scheelt met jou want sommige Steenbokvrouwen hebben de neiging op veel oudere mannen te vallen. Als Steenbok ga je ook niet over één nacht ijs en zou je bijna onzeker kunnen worden als een relatie op jongere leeftijd niet plaatsvindt. Een relatie na je 30e heeft daarentegen juist veel meer kans van slagen in jouw geval.
Als Steenbok passen de andere aardetypen: Stier en Maagd goed bij je, maar van veel opwinding zal dan niet echt sprake zijn. en je kunt dan beiden zo gehecht raken aan zekerheden in het leven, dat elke vernieuwing of verandering je jaren zal kosten om van bij te komen.
Voor veel Steenbokken geldt dat een Boogschuttertype ook heel goed bij je past, al is de Boogschutter veel idealistischer en minder praktisch dan jijzelf. Het moet dan wel om een echt filosofisch soort Boogschutter gaan en niet om een brallerig type.  Met de  andere vuurtypen, Ram en Leeuw, kun je niet zo heel goed uit de voeten, jullie staan te verschillend in het leven, jij meer behoudend, de Ram het omgekeerde en Leeuw heeft zoveel aandacht nodig, dat is niks voor jou.  Met het watertype Vissen kun je echt niet door één deur, tenminste, niet op de lange termijn. Het wil nog wel eens gebeuren dat je als Steenbok de redder gaat spelen en de Vissen afhankelijk van je kan zijn, maar dat is geen basis voor een wederzijds respectvolle relatie, tenminste niet op de lange duur, zeg nou zelf. Met het andere watertype, Schorpioen, klikt het soms echt heel goed, al kan de Schorpioen op een gegeven moment de passie missen in een relatie met jou als Steenbok.  En of jij met al die diepe emoties, behoefte aan intimiteit en hartstocht van een Schorpioen om kunt gaan is maar de vraag.   Bovendien heeft een Schorpioen de neiging iedereen te willen veranderen en dat zie jij vaak helemaal niet zitten.  Het derde watertype, de Kreeft, is jouw oppositie, maar jullie trekken elkaar wel vaak aan. Er is heel makkelijk sprake van onderlinge afhankelijkheid van elkaar bij jullie twee maar toch, de relatie heeft een goede kans van slagen, als je Kreeftpartner tenminste om kan gaan met het feit dat jij weinig op hebt met al dat wisselvallige en veel te persoonlijke van de Kreeft. Dan blijven er nog de luchttekens over. Nou, over de Tweelingen kunnen we kort zijn, jullie hebben in essentie niets met elkaar. Met de Waterman gaat het, mits hij of zij niet al te rebels is, prima,  zoals gezegd, maar met de Weegschaal nog beter. De combi Steenbok en Weegschaal is de combi van het meest ideale paar. Althans, in het oog van de buitenwereld.


WATERMAN (21/1-19/2) – Element Lucht

Als Watermanvrouw kom je makkelijk andere Watermannen tegen om je leven, je huis en je bed mee te delen, maar Vissen of Steenbok, twee heel tegengestelde types, kunnen ook goed bij je passen, afhankelijk van waar  Venus, de planeet voor de liefde, stond, toen je geboren werd. En dat is meestal in Waterman, Vissen of Steenbok. De meeste emotie en passie leer je van de Schorpioen, een heftige combinatie voor jou, want de Schorpioen gunt je bijna geen vrijheid, en daarmee verdwijnt je ware identiteit!  Het gaat gewoon op in de ander, dus of dat zo’n goede match is, vraagteken. Met het derde waterteken Kreeft botert het niet,  jullie kijk op de wereld is totaal verschillend. Wel kun je een Kreeft goed in de keuken aan de gang zetten, als jij zelf absoluut geen zin hebt om te koken. Maar verder dan dat moet het toch niet gaan. Met de twee andere luchttekens, Tweelingen en Weegschaal kun je eenvoudigweg erg goed overweg. Jullie kletsen er samen wat af, ook als ze in je bed belanden. Met het aardeteken Stier is een relatie niet eenvoudig, maar wel heel verantwoord. Jij denkt namelijk niet na over je lichaam, zit teveel in je hoofd, en daar kan de Stier je met zijn of haar sensualiteit goed bij helpen.  Met Maagd heb je een haat-liefde verhouding. Maagd is intelligent, en dat is iets wat je enorm waardeert. Maar die behoefte aan perfectionisme van de Maagd, irritant gewoon, jij bent liever efficiënt in plaats van perfect.  Dan blijven er de vuurtypes over en daar kun je het beste een relatie mee hebben. Jullie stimuleren elkaar erg,  met de Leeuw word je wat speelser, met de Ram is er enorm veel dynamiek, en met Boogschutter deel je de behoefte aan ruimte en vrijheid.

VISSEN (20/2-21/3) – Element Water
Als je een vrouwelijke Vis bent dan match je in eerste instantie uitstekend met een andere Vis, als hij tenminste maar idealistisch, muzikaal of arts is, en geen alcoholist is of slachtoffergedrag vertoont.  Want dan duurt de relatie niet lang. Sowieso merk je als je zelf wat ouder wordt dat je partner ook wel aktief of sportief moet zijn en geen luiwammes en als je Vissen-partner dat juist wel is, heb je kans dat je die snel inruilt voor een Ram. Als je een mannelijke Vis bent match je met bijna alle andere dierenriemtekens of sterrenbeelden, als er tenminste een click is. Je eigen identiteit is vaak een vraagteken dus kun je makkelijk in de huid van een ander kruipen en je aanpassen aan wie dan ook.  Met de andere twee watertekens, Kreeft en Schorpioen kunnen jullie als Vissentype (zowel vrouwelijk als mannelijk) het uitstekend vinden.   Jullie zijn de meest romantische en gepassioneerde combinatie van alle sterrenbeelden. Met de meer nuchtere aardetekens Stier, Steenbok en Maagd loopt het al wat moeilijker. Een Stier is dan nog de beste match, vooral als die ook muzikaal is.  De luchttekens zijn een uitdaging voor jullie. Als je een luchtteken ontmoet zul jij degene zijn die luistert, en de ander degene die alle social talk doet. Ze scherpen daarmee wel je geest, zodat je dingen ook helderder krijgt voor jezelf. Dan hebben we nog de vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter.  Als je verliefd wordt op een Ram, helemaal prima, want die relatie heeft een goede kans van slagen. Met een Leeuw verdwijn je zowat uit het zicht, en met een Boogschutter zou het weer wel goed kunnen gaan, al kun je je bij deze laatste combinatie afvragen of er  niet al te veel idealisme en romantiek,  en veel te weinig realiteitszin is, maar wellicht hebben jullie nog andere dingen in je eigen horoscoop staan die daar voor zorgen.

Copyright: Joyce Hoen 2010-2011

reacties
 1. Ria schreef:

  Hoyce, hartelijk dank voor deze zeer uitgebreide analyse!!
  Ik ben er blij mee, en zal hier nog vaak terug komen!
  Het ziet er heel mooi uit allemaal!!

 2. Kathy schreef:

  Hoop dat boogschutter vrouw en Ram man passen zoals er hier op de site door analyse te doen omschreven staat! Alvast bedankt voor het omschrijven!

  Groetjes Kathy

 3. Daniel Moguez schreef:

  ik ben 32 jaar getrouwd geweest ik steenbok man mijne schat vissen vrouw wij waren tegenpolen maar wij vulden elkaar aan op een ongelofelijke wijze! ik voel nu elke dag het gemis van haar tedere zijn Groetjes Moguez Daniel

 4. schorpioen schreef:

  Ik heb mijn horoscoop gelezen en lach me kapot. Ik geloof er zelf niet zo veel in. Maar schorpioen water en vuur met ram haha daar heb je gelijk in. Ik ben 16 jaar getrouwd en nog steeds water en vuur.

 5. Alessandro schreef:

  Ik ben zelf vissen-man en heb bijna 6jaar gevreeen met een schorpioenvrouw .. Ik moet zeggen dat dat ik haar intesiteit en hartstocht elke dag mis . Soms het gevoel dat ze mij verstikte omdat ze me volledig voor haar eigen wilde en vooral in ruzies waar zij steeds heel jaloers uit de bus kwam en ik zeg het niet graag maar ben ik bijna tenonder gegaan aan genotsmiddelen en nu heb ik trug de bovenhand en zweer ik het volledig af . Ik mis haar nog elke dag!! Dorka ik mis je elke dag

 6. Margarita schreef:

  Ik heb net een relatie met een Waterman gehad. Ik ben zelf een schorpioen. We liggen in echtscheiding. Ik heb moeite met zijn thuis zitten en nooit naar vrienden gaan. Ik voel me opgesloten als hij zich de hele dag om me heen begeeft en constant hetzelfde doet als ik. Hij kan zich inderdaad niet goed binden. We hebben helaas niet dezelfde humor. Sex is het enige lekkere dat we hebben. Communiceren is niet eenvoudig. We hebben geen hekel aan elkaar. Maar het gaat gewoon niet. Hij zegt dat hij van mij houdt en ik van hem. Dat maakt het lastig.

 7. r schreef:

  @Margarita…Ik ben een watermanman, en heb een affaire met een schorpioenvrouw. En ja de sex is fantastisch alleen kan ik niet tegen dat bezitterige en alles willen weten wat je doet.
  In jouw geval denk ik, zonder hem te kennen dat ie knettergek op je is, dat hebben wij nou eenmaal met schorpioenen…misschien zouden we willen zijn zoals jullie.

 8. E zegt schreef:

  In een boek las ik dat de kreeft wel een uitstekende match is met de waterman,?

 9. *** schreef:

  Het Kreefttype en het Watermantype zijn zo verschillend als het maar kan, Kreeft is heel persoonlijk, Waterman tamelijk onpersoonlijk, ze komen van twee verschillende planeten zeg maar. Je eigen horoscoop bestaat echter uit veel meer dan alleen je Sterrenbeeld, zo kan je Sterrenbeeld wel Waterman zijn en je Maan tevens in Kreeft staan // waardoor je trouwens die twee verschillende elkaar niet goed liggende dynamieken al in je eigen horoscoop hebt staan // maar daardoor kun je wellicht wel goed overweg als Waterman met een Kreeft. Puur en essentieel Waterman en Kreeft samen, nee dat boek snapt het niet:-)

 10. Eva schreef:

  .Ik boogschutter en hij is waterman, we passen zeer goed bij elkaar, het is nooit saai. Maar over die vrijheid: zoveel vrijheid geeft hij mij niet 🙂 mijn waterman is zeer jaloers.

  • Mirrie schreef:

   Ja de waterman-mannen kunnen idd wat jaloersig zijn.
   De waterman-vrouwen hebben dat dan weer niet. (Heel prettig!! 😉 )

 11. rob caravanas schreef:

  rob:
  ben 42 jaar getrouwd met kreeft geweest toen was de fut er uit helaas ze is niet meer maar denk nog elke dag aan haar je weet het maar nooit in het leven een raad geniet elke dag ik ben waterman het is voorbij voor je het weet

 12. Henk schreef:

  Wat een onzin allemaal! een weegschaal met een steenbok is dus echt rampzalig!

 13. Tom schreef:

  Ik ben een schorpioenman en heb sterke gevoelens voor een tweelingenvrouw. Alhoewel de woorden hierboven niet zo positief zijn over die combinatie ga ik er toch voor. Je leeft maar een keer.

 14. Jan Van Uytvanck schreef:

  Hallo, ik ben ne Schorpioen en zou graag een relatie terug willen met een Stier dat afgesprongen is door een misverstand. Wie kan me helpen hoe ik dat moet aanpakken, ik weet dat een stier koppiggaard zijn hoor, maar toch wil ik het wagen omdat we dezelfde interesse hebben. Groetjes en bedankt om een paar min. vrij tenemen om dit bericht te lezen, vanwege Jan

 15. Layla schreef:

  ben een steenbok vrouw was in een korte relatie met een kreeft buiten de sex was de rest heel moeilijk ….

  • johanna schreef:

   o jee meen je niet hahah ik heb ook contact met een kreeft en ben zelf ook steenbok vrouw 🙂

   • Jasje schreef:

    ik ben ook een steenbokvrouw en het is net uit met mijn kreeft vriend. ik merk toch dat kreeften toch vaak te zachtaardig zijn voor een dominante steenbok vrouw. op een gegeven moment gaat het vervelen en kom je een beetje in een sleur. matcht wel enigszins met de beschrijving hierboven

 16. roshnie schreef:

  Helemaal waar hoor ik ben weegschaal en me vriend leeuw waw

 17. lara schreef:

  Deze relatieanalyse klopt van geen kanten. De weegschaalvrouw kan heel goed met de waterman, tweelingen, ram, stier en leeuw en juist niet met de steenbokman en weegschaalman.

 18. Anita schreef:

  Ik ben een ram rouw en inderdaad begonnen met een buutte en de Boogschutter. Het is lang heel goed gegaan maar nu zijn we na 25 jaar uit elkaar en ben ik verliefd op een weegschaal, inderdaad een rustiger man. Dusdat klopt wel

 19. wilma zwanenburg schreef:

  ik ben een leeuw(vrouw) heb 2 relaties met schorpioenen gehad. heb nu sinds 7 maanden een relatie met een boogschutter.had nooit verwacht dat wij zo in ons element samen zouden zijn maar het is wel zo! helemaal te gek. deze leeuw heeft de boogschutter van haar leven gevonden

 20. Linby schreef:

  Hoi wij zijn ram en scorpioen … Wij houden zeer veel van vissen met maagden ! Een flinke stier er tegen aan kan ook geen kwaad! 😉

  • jenny schreef:

   jenny zegt:
   16jaar met een ram man omgegaan,ik ben een ramvrouw van 27maart[ben zachtaardig,hij dominant,maar met klein hartje,wij hadden een sport gemeen en dat was zeilen!!!!!

 21. Dvangell schreef:

  Ik ben een waterman en ik heb een relatie met een tweeling. Hij is zeer intelligent, lult veel heeft veel behoefte aan vrijheid and guess what me too!! we begrijpen elkaar alleen zijn we ook wel binnenvetters en hebben we toch soms een communicatie probleem! Maar hij is een echte charmante tweeling! En ik een aparte waterman

 22. N schreef:

  Ik ben al 4 jaar erg gelukkig met mijn partner. Blijkbaar gaan maagd-vrouw en ram-man wel goed samen!

 23. Walnootje schreef:

  Jeej iedereen is watermannnnnnnnn!!! Maar ik heb een vriendin die is leeuw gaat goed met elkaar we hebben veel LOL….
  (Zelf ben ik waterman:p

 24. Helenaxxxxx schreef:

  Hey ik ben een weegschaal, ik heb al een relatie gehad met een ram en een leeuw 🙂 en met een steenbok pas ik eeeeecccchhhhttt niet!!

 25. ingrid schreef:

  ik ben leeuw vrouw en mijn overleden vriend was weegschaal wij paste heel goed bij elkaar.

 26. Björn schreef:

  Ik ben een steenbokman en al zeven jaar samen met een maagdvrouw. Lukt heel goed maar de mot zit er inderdaad dikwijls in. Gelukkig zorgt onze kleine kreeftmeid voor veel leven in huis.

 27. Jackie schreef:

  Ik ben een schorpioen vrouw. En snap best bepaalde dingen. Maar is het in elke relatie geen kwestie van geven en nemen. 14 jaar getrouwd geweest met een weegschaal en totaal duurde deze relatie 20 jaar. Gescheiden. Toen een relatie met een ram. Eindelijk weer spanning en voelde me weer iemand. Maar tuurlijk zijn schorpioenen achterdochtiger dan andere tekens. Maar door wie of welk teken dan ook je laten bedonderen verdient niemand

 28. Judith schreef:

  Ik ben een weegschaalvrouw getrouwd met een waterman en het gaat perfect.
  We zijn 10 jaar samen en 7 jaar getrouwd.
  Met de vader van mijn dochter die een vis is ben ik 16 jaar samen geweest, geen goede match.|
  Hij is totaal geen prater, terwijl mijn man de waterman een perfecte prater is.

 29. Anika schreef:

  Hallo alm….leuk jullie reacties te lezen.
  Ikzelf ben een waterman vrouw en heb 2 lange relaties gehad met tweeling man…die op de klippen liep. Heb dan een weegschaal man leren kennen maar die wou al direct het bed delen.
  Volgens de horoscoop match een waterman met tweeling/weegschaal…geloof er niet in want heb het zelf meegemaakt.
  Ik ken nu al bijna 6 maanden een maagd man…we bouwen het heel rustig op…eerst maanden vriendschap die naar liefde is overgegaan en het gaat nog steeds goed…
  True love is born from understanding…

 30. Katja schreef:

  Ik ben een kreeft vrouw….waar het volgens mij om draait is niet welk teken bij elkaar past maar hoe je elkaar aanvoelt. Elkaars min en pluspunten in evenwicht brengen en samen willen werken aan jullie geluk. Heb op deze moment geen relatie , wel 10 jaar getrouwd geweest met een vissen man en miste de passie die ik nodig had en heb, maar ga niet mijn toekomst laten afhangen van een horoscoop status….je hart is de enige juiste raadgever…..

  Ik wens iedereen veel geluk toe en al je van iemand houdt ga er dan voor 🙂

 31. Nickie schreef:

  Helemaal waar….. Ik, Boogschutter vrouw ben al 25 jaar samen met m’n lieve Vissen mannetje! T is n kwestie van luisteren naar elkaars behoeften en wederzijds respect!

 32. Annick schreef:

  Mijn 2 vorige relaties waren met een tweeling en dat ging niet meer na 11 jaar…en dan is het volgens de horoscoop waterman en tweelingen zijn een goede match…ewel niet voor mij.
  Ik ben een watermanvrouw en ik heb een steenbokman leren kennen…k’moe zeggen we hebben veel plezier en het gaat goed ts ons…ik ben benieuwd als het zal blijven en ik hoop het.
  Zijn er nog mensen als zulke koppels…?….Graag jullie ervaring met een steenbokman van een watermanvrouw.

 33. Annet schreef:

  Grappig om te lezen. Voor de leeuw-vrouw matched de weegschaal het beste…. bijna een garantie wordt er gegeven. Nou wil het toeval dat er meestal mannelijke weegschalen op mijn pad komen. Maar na 3 langdurige relaties te hebben gehad met ze zeg ik …… never nooit weer een weegschaal 😉

 34. Margaretha schreef:

  Ik ben een steenbok vrouw heb ook net mijn relatie verbroken met een mannelijke kreeft….wat zijn mannelijke kreeften vreselijk jaloers!!! Bahbah…..

 35. Anton Van Wonterghem schreef:

  Ik ben een boogschutter man en ben met een waterman vrouw samen en het lijkt echt helemaal te kloppe!!
  Ik ga denk ik nog regelmatig deze website raadplege 🙂

 36. kel T schreef:

  Ik ben een maagdman met een lastige constellatie van steenbok en stier (hoe aards wil je het nog hebben? ) Toch ben ik heel spiritueel . Ben 30 jaar met een tweelingvrouw geweest , die zijn zeer gewiekst en onderhoudend .Helaas was de sex minder .Als een maagdman de juiste partner vind heeft hij veel passie ! Dus de 2e werd een buitengewone charmante leeuwvrouw . In bed waren we echt grandioos ! maar voor de rest was het alsof we van een andere planeet kwamen . En ze kon de kritische maagd niet verdragen maar gaf wel de hele dag aanwijzingen wat en hoe hij het moest doen . bv samen fietsen , ga niet teveel links of rechts ! je slingerd ! Uiteindelijk heeft zij er een punt achter gezet en ik mis haar nog elke dag . Vond haar zo aantrekkelijk ! ze had zoveel charme !

 37. Eva schreef:

  Op andere sites stond dat de leeuw en waterman juist de slechtste match waten. En een Weegschaal en Tweeling het beste bij de waterman passen. Waterman en Leeuw zijn ook tegenpolen, en de Leeuw geeft de Waterman Sims weinig vrijheid. Nu snap ik het niet meer hoor.

  • *** schreef:

   Al deze astrologie die alleen van de zonnetekens uitgaat, kent zijn beperkingen, om het te snappen kun je het beste astrologie gaan studeren:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s